Фофана за расисткия скандал с Енцо: Той трябва да разбере, че това, което е нормално на едно място, е наказуемо на друго

Бранителят на Челси Уесли Фофана заяви, че той и неговите съотборници са се опитали да обяснят на Енцо Фернандес проблема с расисткото поведение и обидите и смята, че аржентинецът е разбрал правилно ситуация. Фернандес се замеси в сериозен скандал след успеха на “гаучосите” на Копа Америка през това лято, когато пусна лайв от автобуса на тима, в който футболистите на “албиселесте” отправяха расистки и дискриминационни възгласи и пееха песен за националния отбор на Франция с такава насоченост. Френската футболна федерация подаде жалба, от Челси излязоха с изявление, че също ще има дисциплинарни наказания.

Челси ще строи нов стадион

“Той се завърна и проведохме дискусия с мениджъра и представители на клуба. Обяснихме му защо приехме нещата зле, защото бе важно той да разбере защо това не се приема добре, а не да се извини само защото ние сме разстроени. Обяснихме му го. Той пък ни каза, че изобщо не е бил наясно, че това може да ни нарани. Изобщо не е мислел, че може да се приеме като нещо сериозно. Най-доброто нещо, което може да се направи, е да го образовате, да го накарате да разбере, че това, което се приема като нормално в едни страни, може да ти донесе сериозни последствия и дори е наказуемо от закона в други. Ние сме отбор, той е страхотен играч, но и пример, така че се надявам да бъде положителен пример,” обясни Фофана.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти