Три екипажа на Астра рейсинг ще стартират в рали „Deth”

Общо 5 български екипажа ще стартират в рали „Deth” в Гърция този уикенд, като три от тях са част от тима на трикратната европейска шампионка Екатерина Стратиева.

Състезанието е в събота и неделя, центърът му е в Солун, а маршрутът включва 4 скоростни отсечки с дължина 89 километра.

Екатерина Стратиева пропуска старта в Гърция

Дебют с новия си автомобил – Хюндай i20 Rally2 ще направят Антон Титов и Александър Спиров, като колата им пристигна преди броени дни. Другите два екипажа на тима са Петър Йорданов/Любка Йорданова (Рали Клио Rally5) и Любен Каменов/Валентин Будинов (Пежо 208 R2), които записаха трето място в класа си RC4 II в рали „Барум” при завръщането на Каменов в ралитата.

И Любен Каменов ще стартира в Гърция през уикенда

Другите два български екипажа също ще направят битката в гръцките отсечки много интересна – Пламен Стайков и Рафи Кадир (Шкода Фабия R5) са сред претендентите за победата.

Пламен Стайков и Рафи Кадир с първи старт в Гърция

А в това рали ще има още един наш екипаж с нов автомобил – Георги Янков сменя познатото Мицубиши Лансър с колата, с която досега се състезаваше Антон Титов – Шкода Фабия от клас R5, негов навигатор е Цветан Балджиев.

Общо 6 екипажа с автомобили от Rally2 категорията са заявени за рали „Deth”, като три от тях са от България.

Снимки: Астра рейсинг

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти