Гави ще отсъства поне още месец

Феновете на Барселона ще трябва да почакат още известно време преди да видят отново любимеца си Гави в игра. 20-годишният талант продължава да се възстановява от операция на скъсани кръстни връзки на коляното. Той пострада преди 10 месеца и според повечето диагнози е нужно да мине поне година преди да може да играе отново. Възстановяването на играча върви по-добре от очакваното, но въпреки това ще трябва още време преди да е напълно здрав, пише "Марка".

Очаква се Гави да поднови индивидуални занимания в четвъртък. Ако той не чувства болки, постепенно ще премине към по-сериозни натоварвания. При всички положения обаче от Барселона са решени да не прибързват и ще менажират внимателно предстоящото му завръщане на терена, което ще се случи само, когато има 100% гаранция, че Гави вече е напълно възстановен.

Самият футболист се надява да може да играе колкото се може по-скоро. Решението обаче не е само негово и от треньорския щаб ще действат максимално внимателно. Затова очакванията са, че няма да видим Гави на терена поне до края на октомври или началото на ноември.

В Барселона ситуацията с контузените не е никак розова. Марк Бернал е със същата контузия като Гави и ще отсъства дълго. Френки де Йонг продължава възстановяването си и все още не се знае кога ще може да се завърне в игра. Фермин Лопес също е в лазарета, но неговата травма е по-лека и очакванията са той да бъде готов преди Гави.

Още от Футбол свят

Виж всички