Дубълът на Пирин изпусна Банско у дома

Вторият отбор на Пирин завърши наравно 1:1 като домакин на Банско в отложен мач от петия кръг на Югозападната Трета лига. Младите "орлета" изоставаха на почивката, но през втората част успяха да подобрят играта си и може да съжаляват, че не постигнаха първи успех за сезона.

В третата минута гостите организираха опасна атака, завършила с удар на Чолев, но вратарят Димитров внимаваше и изби топката. Малко по-късно грешка на Илиан Костов позволи на Владислав Златинов да опита да прехвърли стража на благоевградчани, но кълбото премина на сантиметри от гредата.

В 17-ата минута Чолев проби по десния фланг и центрира по земя, а за останалият непокрит Владислав Златинов не бе трудно да открие в полза на Банско. Малко след като измина половин час от началото на двубоя Пирин организира добра контраатака, при която Киров проби отляво и намери Малинов на точката на дузпата, но халфът стреля неточно.

След подновяването на играта се стигна до разправия между играчите, при която Рошков от състава на Банско бе изгонен с червен картон. В 61-вата минута Марин Георгиев имаше възможност да стреля от границата на наказателното поле, но точността му изневери. Минути по-късно, след центриране от корнер, резервата Лазар Еринин с глава успя да изравни резултата.

В 83-тата минута момчетата на Манол Занев имаха чудесен шанс да поведат, но останалият очи в очи с вратаря Бандев стреля право в тялото на Тъпигьозов. В последната минута от редовното време Педински бе изведен срещу стража на гостите, но и той не можа да вкара.

Дълбоко в добавеното време авторът на изравнителния гол за Пирин Лазар Еринин можеше да донесе трите точки на своя отбор, но изстрлът му от изгодна позиция профуча над целта.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти