Без нарушения на финансовите правила от отборите във Формула 1 за 2023 година

От Международната автомобилна федерация (ФИА) обявиха, че са приключили със своя анализ на финансовите отчети на отборите и производителите на двигатели във Формула 1 за 2023 година.

След задълбочения анализ на документацията на десетте тима от ФИА не са открили нито едно нарушение, без значение дали става дума за процедурно такова, или за надвишаване на тава на бюджетите. При документацията на шестте регистрирани производителя на задвижващи системи за сезон 2026 ситуацията е малко по-различна.

При Мерцедес, Ферари, Ред Бул-Форд и Ауди няма абсолютно никакви нарушения, докато при Рено и Хонда има процедурни такива. И двата производителя не са нарушили самото финансово ограничение и от ФИА отбелязват, че те са действали непредумишлено при своите нарушения.

Освен това от Централата не подминават и факта, че 2023 година беше първата, в която и производителите на задвижващи системи трябваше да се съобразяват със сложните финансови правила. Именно поради тази причина от ФИА ще предложат на Рено и Хонда да сключат така нареченото споразумение за признаване на вината. То ще бъде публикувано в резюме от страна на ФИА, ако бъде прието от страна на съответните производители.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти