Нюи разказа и за интереса на другите отбори към него

На представянето на Ейдриън Нюи днес, който от началото на 2025 година ще е част от екипа на Астън Мартин, потвърди, че към него е имало интерес и от други отбори във Формула 1.

„Първо, бях поласкан от броя отбори, които се свързаха с мен – обясни Нюи. – Преговарях с някои от тези отбори, не с всичките, но в крайна сметка изборът ми беше ясен и естествен – Астън Мартин.”

Официално: Астън Мартин взе Нюи

Преди дни шефът на Ферари Фредерик Васьор потвърди, че също е преговарял с Нюи, но не са се разбрали, като французинът намекна, че разминаването им е било в областта на заплащането, което иска дизайнерът и това, което може да му предложи Скудерията. Шефът на Уилямс Джеймс Ваулс също обяви преди време, че е влязъл в контакт с Нюи, за да се опита да го върне в Уилямс.

Строл: Привличането на Нюи не е скъпо за нас
Васьор потвърди за провалените преговори с Нюи

„Когато обявих, че ще напусна предишния ми тим, наистина бях поласкан от това колко много отбори се свързаха с мен – допълни Нюи. – Аз приемам постиженията си във Формула 1 за прилични, а Лорънс ме убеди да избера Астън Мартин, тъй като е много отдаден, работи със страст и той може да е много убедителен”, допълни Нюи.

Алонсо: Ейдриън е източник на вдъхновение

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти