Как Нювил планира да спечели световната титла

Лидерът в Световния рали шампионат (WRC) Тиери Нювил разкри, че планира да не поема рискове в последните три кръга за сезона. В Гърция Нювил спечели втората си победа за годината, а Хюндай окупира първите три места на подиума на финала на рали „Еко Акрополис”.

Така след 10 от 13 кръга Нювил, който взе 24 точки в Гърция, вече има аванс от 34 точки пред съотборника си Ойт Танак, който завърши трети в неделя и 38 пред Себастиен Ожие. Дори да не вземе нито една точка в рали „Чили” в края на месеца, Нювил пак ще е начело в шампионата преди последните два кръга, които са на асфалт и той ще стартира първи по отсечките в петък.

Силвия Христова: Ралито може да е национална кауза

„Още в първото рали – „Монте Карло”, спечелихме максималните 30 точки – обясни Нювил, цитиран от dirtfish. – Още тогава бяхме наясно, че неделите ще са супер важни, без значение на кое място в класирането си. Затова в неделя трябва винаги да се атакува. Целта беше с всеки изминал ден да си подобряваме стартовата позиция и в неделя да атакуваме на макс. Поемали сме рискове в неделя заради точките.”

Нювил след победата в рали "Акрополис": Голямо облекчение

Сега обаче, три кръга преди края на сезона, Нювил ще промени стратегията си, която трябва да му донесе световната титла.

Нювил спечели в Гърция, Ожие се обърна в последния етап

„Вече имаме добър аванс и само трябва да го запазим в последните три ралита – допълни белгиецът, който има пет вицешампионски титли. – Просто трябва да се опазим от големи провали, инциденти и други неприятности. В рали „Централна Европа” ще стартираме първи в първия ден, така че там се надяваме на добро класиране, имаме нужда от надежден автомобил и късмет.”

Ожие не се отказва от битката за световната титла

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти