Клоп се завърна в Дортмунд за един специален мач

Легендарният наставник на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп ще прекара този уикенд на „Сигнал Идуна Парк“, похвалиха се от клуба. Повод за посещението на доскорошния мениджър на Ливърпул е бенефисният мач в чест на полските легенди на „жълто-черните“ Лукаш Пишчек и Якуб Блашчиковски, като той ще се изиграе в събота на клубния стадион.

Клоп ще се завърне на стадиона на Борусия Дортмунд за приятелски двубой

Както е известно, двамата бивши футболисти бяха сред основните фигури в силния състав на Дортмунд под ръководството на Клоп, който води отбора между 2008-а и 2015-а, донасяйки две титли на Германия и финал в Шампионската лига. Затова 57-годишният специалист ще бъде наставник на единия състав в утрешния двубой.

Блашчиковски окачи бутонките миналата година, като бившето дясно крило изигра общо 253 мача с 32 гола и 52 асистенции за Борусия. Любопитното е, че почти всички от тези двубои бяха с Клоп като негов треньор. Пишчек пък се оттегли като футболист през това лято. Доскорошният десен бек записа впечатляващите 382 двубоя с 19 гола и 64 асистенции за BVB, преди през 2021-ва да се завърне в родния си клуб Гочалковице Здруй, където прекара последните три сезона от своята кариера.

Сега Пишчек е помощник-треньор на настоящия наставник на дортмундци Нури Шахин, който също е сред бившите възпитаници на Клоп в тима.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти