Беарман ще използва натрупания опит с Ферари при участието си в Баку

Оливър Беарман ще направи своя втори старт във Формула 1 по време на Гран При на Азербайджан следващата седмица. Британецът замени наказания Кевин Магнусен в тима на Хаас за уикенда край бреговете на Каспийско море.

Хаас потвърди Беарман за Гран При на Азербайджан

От американския екип потвърдиха Беарман по-рано днес, като британецът заяви, че за всеки пилот е предизвикателство да се включи като резервен състезател. Той обаче каза, че ще използва опита, който натрупа с Ферари по-рано тази година, когато се включи аварийно в Гран При на Саудитска Арабия.

„Определено е предизвикателство да се състезаваш като резервен пилот, с минимално време за подготовка. Но аз имам късмета, че вече го направих по-рано през сезона с Ферари и ще използвам натрупания опит.„Също така имам и четири тренировки с Хаас във VF-24, които определено ще ми помогнат в Баку. Отборът се намира в добра форма в момента и ще се постарая да се подготвя максимално за малкото време, което имам. Целта е да направя солиден уикенд в Азербайджан“, каза Беарман.

За него това ще е шанс да направи предварителен дебют с отбора, с който ще се състезава догодина. Според шефа на Хаас Аяо Комацу това ще е перфектен шанс за пилота и отбора да се опознаят в хода на пълен състезателен уикенд, а не само в петъчни тренировки и тестови сесии.

„Вълнувам се, че Оли ще кара заедно с Нико (Хюлкенберг) в Баку. Той вече показа страхотния си потенциал в тренировките и тестовете и се представи много добре с Ферари в Джеда, където спечели точки. Това е още една страхотна възможност за Оли и отбора да работят заедно, този път в хода на пълен състезателен уикенд. Нямаше как да искаме по-добър съотборник от Нико, който да бъде маркер за Оли в Азербайджан“, коментира Комацу.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти