Дебютант за Англия посочи от кой бивш играч на Манчестър Юн се е учил

Полузащитникът Анхел Гомес заяви след първата си повиквателна за “А” отбора на Англия, че кръстникът му и бивш футболист на Манчестър Юнайтед. Нани е имал голямо влияние върху кариерата му. 24-годишният футболист на Лил бе селектиран от временния мениджър Лий Карсли в състава за мачовете от Лига на нациите срещу Република Ирландия и Финландия, съответно на 7 и 10 септември.

"Той оказа голямо влияние на кариерата ми. Нани е човек, който ме проверяваше и ми повлия, докато израствам. Очевидно, играейки за клуба, за който играех и чийто фен бях, той беше човек, от когото взимах пример и някой, който ми доставяше радост. Да го познавам на лично ниво е невероятно, защото можех да видя какъв е той не просто на терена, но и извън него", коментира Анхел Гомес, който е юноша на “червените дяволи” и беше в клуба до лятото на 2020 г.

Гомес е роден и израснал в Англия, но татко му - Гомес Жил, е португалец и е бил част от националния тим на Португалия на ниво младежи. За Анхел е имало вариант да играе за “мореплавателите”, но оттам не са проявили интерес.

"Баща ми е водил разговори с хора, но без да има развитие. Имало е разговори с някои от футболистите, с които баща ми е играл - високопоставени хора във федерацията, но нищо не се случи, така че съм концентриран върху Англия”, обясни той.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти