От Ямаха потвърдиха привличането на Мигел Оливейра за Прамак

Японският производител Ямаха потвърди официално привличането на Мигел Оливейра в своите редици за следващите два сезона в MotoGP. Оливейра ще се състезава за екипа на Прамак Ямаха.

Португалецът пристига в лагера на Ямаха след две години в този на Априлия, където отново кара за сателитния тим на RNF/Тракахаус. Преди това Оливейра бе част от семейството на КТМ, първо в екипа на Tech3 (2019-20), а след това и в заводския състав (2021-22).

„Радваме се да потвърдим, че професионален и опитен пилот като Мигел Оливейра се присъединява към състава на Ямаха за следващите две години. Ние го приветстваме топло в проекта на Ямаха в MotoGP.„Мигел е пилот, който има добри технически познания, опит, скорост и прецизност, които ще са ни нужни, за да подобрим представянето на M1. Нямаме търпение да започнем съвместната си работа с него като ключов член от нашия проект. Той може да разчита на пълната ни подкрепа“, заяви ръководителят на отбора на Ямаха Лин Джарвис.

„За мен е огромна привилегия да представлявам толкова иконична марка в нашия спорт като Ямаха. През моите години на развитие и достигането ми до MotoGP аз винаги съм гледал към сините мотори с ентусиазъм.„Сега това е реалност и аз искам да благодаря на Ямаха за ангажираността към мен в толкова важна фаза на развитие на проекта. Г-н Лин Джарвис беше ключова фигура в стартирането на дискусиите и реализирането на трансфера. Вярвам, че мога да бъде полезен в този период и да помогна за връщането на мотора в челото.„Искам да благодаря на г-н Кампиноти, Джино Борсой и всички в Прамак за поемането на това приключение. Не мога да бъде по-щастлив и по-развълнуван да започна тази нова глава“, коментира Оливейра.

Негов съотборник догодина почти сигурно ще бъде австралиецът Джак Милър, чието привличане от КТМ се очаква да бъде обявено в най-скоро време. Така стартовата решетка в MotoGP за сезон 2025 ще бъде изцяло оформена, тъй като местата в Прамак бяха последните две, които поне официално все още бяха свободни.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти