Мухова се вдъхновила от цитат от Артър Аш

Цитат от великия тенисист Артър Аш e бил в ума на Каролина Мухова, докато чехкинята се бореше с неразположение, за да стигне до полуфиналите на Откритото първенство на САЩ.

"Започнете откъдето сте. Използвайте това, което имате. Наравете каквото можете", са думите, написани над входа за играчите на централния корт в Ню Йорк, кръстен на Аш.

Каролина Мухова ще участва на полуфиналите на Откритото първенство на САЩ

И Мухова ги е взела присърце, докато получаваше лечение по време на медицинските паузи при победата си с 6:1, 6:4 над Беатрис Адад Мая.

"Написано е тук на корта и аз си мислех за тези негови думи", каза Каролина Мухова, която е единствената непоставена тенисистка на полуфиналите в Голямата ябълка.

"Никога не ми се е случвало преди, но наистина имах нужда да изляза от корта, когато имах възможност да го направя", каза 28-годишната чехкиня и добави: "Не обичам да го правя, но нямах друг избор."

Мухова ще играе на полуфиналите срещу шестата поставена Джесика Пегула, която отстрани световната номер 1 Ига Швьонтек. Двете се изправиха една срещу друга в Синсинати пред миналия месец, когато Пегула спечели в три сета.

"Беше много трудно да се играе там, но тя е просто страхотна тенисистка. Добър играч. Не ми даде нито една точка “безплатно””, заяви Каролина Мухова.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти