Путинцева се извини, след като унижи подавачка на топки на US Open

Състезаващата се за Казахстан тенисистка Юлия Путинцева се извини, след като получи критики за отношението си към подавачка на топки на Откритото първенство на САЩ.

Кратко видео, публикувано в социалните мрежи, показва как 29-годишната Путинцева игнорира момиче, което й подава три топки по време на загубата с 3:6, 4:6 от италианката Джазмин Паолини в третия кръг на "Флашинг Медоус" в събота. Кадрите бяха пресподелени и от бившата германска звезда и шесткратен шампион в турнирите от Големия шлем по тенис Борис Бекер, който коментира ситуацията с думите: "За коя се мисли Путинцева...ужасно отношение към момичето, подаващо топки".

Тенисистката обясни случката с пост в "Инстаграм", като подчерта, че е била разочарована, след като е пропуснала шанса да се възползва от две точки за пробив във втория сет и не е искала да обиди или нарани никого.

“Плашещ е начинът, по който светът може да осъди някого само от едно 3-секундно видео, което някой е публикувал, отразявайки своята гледна точка, без да види останалата част от това, което в действителност се случва. Просто играех тенис, загубих оспорван гейм, който по мое мнение можеше да обърне развоя на мача. След него бях много разочарована и почти се разплаках, че не се справих по-добре В този момент момичето е започнало да ми подава топки, което аз въобще не забелязах, защото бях много вглъбена в мислите си... Не съм искала да я унижа - нея или някой друг, като не взех топката, която тя ми подава. Не съм направил нищо неуважително към никого в този конкретен момент. Извинявам се, ако това момиче смята, че е било нещо към нея. (И между другото тя се казва Кейт, много хубаво момиче) Не мога да кажа, че съм била перфектен през цялата си кариера. Ядосвам се на корта, говоря глупави неща и проклинам понякога. Виновен съм за това. Но никога не съм се поставял “над” някого. Това изобщо не съм аз. Надяваме се, че вече можете да го видите от различен ъгъл”, написа Путинцева.

Тенисистката от Казахстан, която е известна с това, че понякога не може да сдържа нервите си на корта, добави, че ще направи "нещо специално", с което да се реваншира на момичето.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти