Наваро: Излязох на корта много по-уверена, чувствах се много по-комфортно

Ема Наваро говори след победата си срещу испанката Паула Бадоса с 6:2 7:5 в мача между двете на Откритото първенство на САЩ по тенис. Американката призна след срещата, че на е влязла в турнира с много придобит опит от Уимбълдън, където бе спряна от Джазмин Паолини на 1/4-финал.

“Мисля, че на Уимбълдън си внуших някои мисли и преживях някои емоции, които не беше нужно да преживявам или усещам. Знаете, на четвъртфинал на Големия шлем е различно. Така че това го преодолях и днес излязох на корта много по-уверена, чувствах се много по-комфортно и да, бях готова да се развихря. Мисля, че влязох в момент от кариерата си, в който не се страхувам от никого или пък да се притесня от развоя на какъвто и да е мач”, каза Наваро.

Наваро зарадва местната публика, ставайки първата полуфиналистка на US Open

Тенисистката коментира и забележителния обрат във втория сет, който постигна, изоставайки с 2:5.

“След като се върнах до 2:5 започнах малко по малко да си мисля, че като нищо мачът ще го реша в два сета. Единственото, което си поставих като задача беше да остана твърда и да си следвам плана на игра. Даже си мислих, че дори и да загубя втория сет, трябва да задам тон на мача в третия”

Накрая американката завърши с емоционален изблик, ознаменуващ класирането си сред четирите най-добри състезанието от “Големия шлем”.

“Така че наистина съм доволна, защото стратегията ми сработи! И сега съм на полуфинал на Откритото, бейби”, бяха думите на Наваро.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти