Не от Попирин, а от Истомин остава шокиращата загуба на Джокович в “Шлема”

За мнозина загубата на Новак Джокович на US Open е сензационен провал, защото идва още в трети кръг, и то от Алексей Попирин.

Австралиецът обаче спечели “Мастърс” титла в Монреал само преди две седмици (Григор Димитров имаше три мачбола срещу него на осминафиналите в Канада), а от следващата седмица ще е поне 23-ти в света, така че “сензационен провал” е проява на неуважение към неговите качества и форма.

Джокович за неочакваната загуба: Играх най-лошия тенис в живота си

В исторически план всъщност най-шокиращата загуба и същинският “сензационен провал” на Новак Джокович би следвало да бъде тази във втори кръг на Australian Open 2017-а от 117-ия в света тогава Денис Истомин.

За първи път от 22 години без титла от “Шлема” за “Голямата тройка”

Истомин беше попаднал с “Уайлд кард” в Мелбърн и наистина шокира тенис обществеността с елиминирането на Ноле в най-любимия му “Шлем”.

Джокович: Беше голяма битка, но Джере очевидно имаше контузия

Именно 2017-а се оказа последната истински неуспешна година за Джокович, който беше измъчван от контузия в десния лакът и завърши без титла от “Големия шлем”. Сега това му се случи отново след отпадането в Ню Йорк, но той поне може да се утеши с олимпийското злато в Париж 2024.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти