Спонсорите на Колапинто плащат 4,5 милиона долара за 9 състезания

Спонсорите на Франко Колапинто плащат 4,5 милиона долара на Уилямс, за да кара той в оставащите 9 състезателни уикенда до края на сезона във Формула 1, включително и Гран При на Италия тази седмица.

Информацията е на аржентинския вестник La Nacion, а днес Уилямс обяви и първия си нов спонсор, свързан с Колапинто – Mercado Libre. Така за всяко едно състезание до края на 2024 тимът ще получи по 500 000 долара.

От Уилямс обясниха защо избраха Колапинто пред Лоусън и Шумахер

Пак според La Nacion Колапинто е бил бързо потвърден на мястото на освободения Логан Сарджънт, след като от Ред Бул не са се съгласили да дадат „под наем” Лиам Лоусън без допълнителни условия, а Чарлс Ваулс дори не си е направил труда да преговаря с Мерцедес за Мик Шумахер.

Хамилтън, Мерцедес и Макларън начело на „Монца”

Парите за Колапинто са събрани от Автомобилния клуб на Аржентина, съответната местната моторспорт федерация и поне четири по-големи спонсора: Mercado Libre, Globant, Quilmes и YPF.

Никола Цолов тръгва от осма редица в двете състезания на "Монца"

Разбира се, чичото на Мик, Ралф Шумахер веднага коментира информацията за парите, които идват в Уилямс с титулярното място на Колапинто. Според Ралф, „няма такива пари на света”, които да оправдаят наемането на пилот, който не може да осигури достатъчно добро представяне на пистата.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти