Тото Волф разкри колко силен е бул ударът на Антонели

Ръководителят на отбора на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф разкри колко силен е бил ударът на Андреа Кими Антонели в стената на „Параболика“ при катастрофата на италианеца в първата тренировка преди Гран При на Италия.

Антонели, който се очаква да бъде обявен като титуляр на Мерцедес за сезон 2025 в хода на уикенд на „Монца“, направи своя дебют в официална сесия пред тифозите. Той обаче остана на пистата само десет минути, след като изпусна болида на Джордж Ръсел в подхода на „Параболика“ и се удари в предпазната стена.

Между двете тренировки в „Храма на скоростта“ Волф разкри, че самият удар в бил със сила от 45G, което е наложи визита в медицинския център на Антонели. За щастие той е добре и успя да се включи в квалификацията във Формула 2, в която зае шестото мястото.

Катастрофата на Антонели може да струва скъпо на Мерцедес

Волф също така каза, че такива моменти са напълно очаквани и добави, че Мерцедес има добър проблем в това, че трябва да накара Антонели да кара по-бавно, а не обратното.

„Най-важното е, че той е добре, защото ударът беше 45G. Той е много млад и ние сме готови да инвестираме в бъдещето, тези моменти ще ги има. Тях ще ги има и догодина, но ще има и бляскави моменти.„Това, което видяхме днес, ние предпочитаме да го караме да кара по-бавно, отколкото обратното, защото само в обиколка и половина видяхме какъв талант е той. Първото му излизане беше много бързо и след като се върна в гаража той се извини на всички. Точно това трябва да направиш, когато върнеш колата потрошена“, каза Волф.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти