Завръщането на Чехия в MotoGP се хареса на пилотите в кралския клас

По-рано тази седмица беше обявено, че догодина надпреварата за Гран При на Чехия ще се завърне в календара на MotoGP след четиригодишно отсъствие.

Любимо състезание на пилоти и фенове се завръща в MotoGP

Разбира се преди началото на уикенда за Гран При на Арагон завръщането на „Бърно“ беше една от водещите теми сред пилотите. Те се обединиха около мнението, че завръщането на Гран При на Чехия е положителна новина за шампионата, тъй като „Бърно“ е една страхотна писта.

„Имам добри спомени от „Бърно“, беше страхотно да спечеля първото си състезание там, със сигурност ще е страхотно да се завърнем. Чешкият ми механик Данил ни информира, че се връщаме, ще е страхотно да запишем добър резултат за него там.„За първи път карах там през 2009 година, в купата за новаци на Ред Бул. Помислих си, че е толкова готина писта, все още е, нямам търпение да се върнем там. С голям мотор е много по-забавно, да видим как ще се представим този път“, коментира Брад Биндър, който е последните победител в Гран При на Чехия в MotoGP.

„Да, „Бърно“ е една от тези писти, сходна на „Муджело“, една от най-трудните, най-техничните и най-приятните писти в календара. Изглежда догодина се връщаме на „Бърно“, така че ще трябва да видим кое състезание ще отпадне, да видим“, заяви Марк Маркес, който има общо четири победи на „Бърно“, включително три в кралския клас.

„Невероятно, обичам „Бърно“, това е една от любимите ми писти. Имам доста подиуми там, една победа в Moto3, мисля, че беше първият ми успех в Moto3, така че нямам търпение да се насладя на тази писта в мотор от MotoGP, ще е невероятно“, коментира Фабио Ди Джанантонио.

„Бях на подиума там през 2019, пистата е огромна, на толкова готино място. Опитах се да обясня на Руби (неговата съпруга) за атмосферата там, за големите естествени трибуни там с хълмовете около пистата. Конфигурацията е толкова забавна, ще е хубаво да я имаме обратно в календара. За нас пилотите това е една от онези забавните писти, които ние чакаме с нетърпение“, заяви Джак Милър, който все още няма потвърдено място в MotoGP за следващата година, но почти сигурно ще кара за Прамак Ямаха.

„Винаги е хубаво да имаме такава иконична писта в календара. Новината, че ще започнем шампионата в Тайланд също е вълнуваща. За мен това беше по-удовлетворяваща новина, отколкото завръщането на „Бърно“, но и то в хубаво“, каза Мигел Оливейра, който сходна като Милър още не е потвърден за следващата година, но би трябвало да партнира на австралиеца в Прамак.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти