Появи се неочакван фаворит за мястото на Сарджънт в Уилямс

Бившият пилот на Макларън във Формула 1 Щофел Вандоорн е новият фаворит за мястото на Логан Сарджънт в Уилямс, ако тимът реши да освободи предсрочно американеца.

До днес се смяташе, че Мик Шумахер и Лиам Лоусън са основните фаворити, но за да карат те, трябва да бъдат преодолени много сериозни пречки. От Ред Бул дават Лоусън под наем, но с уговорката тимът да може да си го върне във всеки един момент и Джеймс Ваулс не приема това условие. А Шумахер има подкрепата на Мерцедес, но също така той кара и за Алпин в Световния шампионат за издръжливост и до края на сезона има две дати, на които има съвпадения на състезания от двата шампионата.

Лоусън е фаворитът на Уилямс, но има една пречка

32-годишният Вандоорн успя да съживи кариерата си, след трудните сезони в Макларън като съотборник на Фернандо Алонсо, когато тимът беше на дъното на класирането. Той спечели световната титла във Формула Е с Мерцедес през 2022, а сега е пилот на Пежо в WEC и е резервен пилот на Астън Мартин. Предполага се, че от Пежо по-лесно биха освободили белгиеца от ангажиментите му в WEC, но все още няма отговор от страна на Уилямс каква ще е съдбата на Сарджънт.

Фетел подкрепи Шумахер да довърши сезона в Уилямс
Новият асфалт на „Монца” не е добра новина за Мерцедес

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти