Норис не посочи фаворит за „Монца”

Ландо Норис и Макларън се оказаха непобедима комбинация на „Зандвоорт” – както в квалификацията, така и в състезанието. От момента, в който британецът изпревари Макс Верстапен, темпото му беше на моменти с над половин секунда по-добро и на финала Норис спечели с почти 23 секунди аванс.

Ландо обаче отказа да направи по-точна прогноза за предстоящата Гран При на Италия на много бързата писта „Монца”, където изискванията към работата на аеродинамиката са съвсем различни в сравнение със „Зандвоорт”.

Макларън: И Пиастри можеше да победи Верстапен

„Честно да ви кажа, нямам никаква представа – обясни Норис. – Знам, че това е интересен въпрос, но не знам кой ще има предимство на „Монца”. Всеки може да се озове на върха. Ферари, Мерцедес, Ред Бул или ние. Ферари бяха много бързи в неделя, а ние не очаквахме да се представят толкова добре.”

Фетел подкрепи Шумахер да довърши сезона в Уилямс

Британецът коментира и представянето на Ред Бул, тъй като в състезателни условия Макс Верстапен не успя да се откъсне напред, а след това и да се опита да догони Норис.

Лоусън е фаворитът на Уилямс, но има една пречка

„Може би в неделя Ред Бул имаха повече проблеми от очакваното – обясни Ландо. – Това беше фактор, защото ние не очаквахме и това да се случи. Но за нас е най-важно нашето представяне, надявам се, че ще сме силни на „Монца”.

Ферари получава подобрения за „Монца”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти