Макларън: И Пиастри можеше да победи Верстапен

Шефът на Макларън във Формула 1 Андреа Стела обяви, че подобряването на стартовете е приоритет на тима, след като Ландо Норис изпусна Макс Верстапен на „Зандвоорт” и световният шампион води 17 обиколки. На нидерландската писта спринтът към първия завой е кратък, но Норис и Оскар Пиастри загубиха по една позиция, тъй като задните им колела превъртяха твърде много при потеглянето.

Норис успя да изпревари Макс и си върна първото място, но Пиастри си остана 4-и и се размина с подиума.

Ландо Норис се е разделил с гаджето си

„Стартът е фундаментален елемент от автомобилните състезания – обясни Стела. – Трябва много внимателно да анализираме информацията от потеглянето, тъй като нашите съперници отново имаха предимство. Ние не се представяме зле, но някои други, като Верстапен например, са много добри при стартовете. Стартът зависи както от пилота, така и от подготовката на колата, затова е много важно да подобрим този елемент.”

Хорнър: Макс прие, че не може да бори с Норис

И Стела даде пример как забавянето на старта на двамата му пилоти се е отразило на негативно на развитието на състезанието за Макларън.

Пиастри: Определено не бях на нивото на Норис

„Мисля, че ако Оскар не беше загубил една позиция, състезанието щеше да е различно, тъй като и Оскар имаше темпо да победи Макс. За нас това е пропусната голяма възможност.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти