Лоусън е фаворитът на Уилямс, но има една пречка

Ако Уилямс реши да освободи предсрочно Логан Сарджънт, то се смята, че фаворити за мястото му да довършат сезона за Лиам Лоусън и Мик Шумахер. Всъщност, Мик Шумахер е по-скоро фаворит на медиите и заради натиска, оказван от Мерцедес и важни фигури като Себастиан Фетел, които публично заявиха подкрепата си за него.

Но шефът на Уилямс предпочита да наеме Лиам Лоусън. Кристиан Хорнър вече обяви, че е готов да даде „под наем” резервния пилот на шампионите, но има една важно условие, което Ваулс отказва да приеме – от Ред Бул искат да си запазят правото да повикат Лоусън във всеки един момент, когато тимът има нужда от него, без значение, че така Уилямс ще остане без титуляр. А Ваулс е мотивирал желанието си да наеме Лоусън с представянето му за Алфа Таури миналата година.

Фетел подкрепи Шумахер да довърши сезона в Уилямс

Това усложнение обаче връща в ролята на фаворит Мик Шумахер, като Ваулс преговаря с Мерцедес за него, но се смята, че разговорите с Ред Бул са в по-напреднала фаза и в крайна сметка той ще постигне успех по отношение ангажиментите на Лиам Лоусън.

Ралф изригна срещу Алпин заради Мик Шумахер
Уилямс ще избира между Шумахер и Лоусън за заместник на Сарджънт

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти