Ралф изригна срещу Алпин заради Мик Шумахер

Бившият пилот във Формула 1 и настоящ тв анализатор Ралф Шумахер поде мощна атака срещу Алпин заради начина, по който племенникът му Мик е разбрал, че тимът наема Джак Дуън за титуляр за догодина. Мик също беше претендент за мястото на Естебан Окон, но в Алпин предпочетоха австралиеца. Мик беше титуляр за Хаас през 2021-2022 и беше освободен след поредица катастрофи, като на мястото му дойде Нико Хюлкенберг.

Сега Мик е резервен пилот на Мерцедес във Формула 1 и кара за Алпин в Световния шампионат за издръжливост, като се надяваше, че това ще е пътят му за връщане в спорта.

Дуън разказа как е разбрал, че ще е титуляр

“Мик научи от Инстаграм, че в Алпин са избрали Джак, абсолютно не се прави така - обясни Ралф пред Sky Sports Германия. - Бих казал, че в момента тимът е напълно изгубен и работи без посока. Уволняват се хора, идват други, хаос. И Флавио Бриаторе е върхът на този хаос.”

Ралф Шумахер: Бившата ми жена лъже, тя знаеше, че съм гей

Ралф се върна и на съвместния тест, който направиха Джак и Мик с миналогодишната кола на Алпин, за който се смяташе, че е един вид състезание за това кой да е титуляр. Според него, от тима не са взели насериозно представянето на Мик и дори Ралф заяви, че тестът е бил нечестен.

Уилямс ще избира между Шумахер и Лоусън за заместник на Сарджънт

“Мик кара следобед, а Джак Дуън - сутринта, аз бях на пистата - обясни Ралф. - Когато караш в 9 часа сутринта времената ти са с две секунди половина по-добри, тъй като после Мик кара на 38 градуса и при силен вятър. Не знам да приема, че от тима са подходили сериозно към този тест. Това е срамота, не е честно, никой друг освен Джак не получи шанс.” 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти