Уилямс ще избира между Шумахер и Лоусън за заместник на Сарджънт

Отборът на Уилямс ще избира между Мик Шумхаер и Лиам Лоусън за заместник на Логан Сарджънт, ако реши да се раздели с американеца преди Гран При на Италия този уикенд.

Бъдещето на Сарджънт в Гроув беше поставено под сериозни съмнения след неговата тежката катастрофа по време на третата тренировка в Нидерландия в събота. Това е поредният инцидент в кариерата на американеца, който едвам успя да спаси мястото си в края на миналата година, но със сигурност ще си тръгне от Уилямс в края на този сезон, за да бъде заменен от Карлос Сайнц.

Раздялата между Сарджънт и Уилямс обаче може да се случи още по-рано, а в този случай Уилямс ще се нуждае от негов временен заместник. Шефът на Уилямс Джеймс Ваулс вече се е свързал със свои колеги в другите отбори, за да види кои пилоти биха били свободни до края на сезона.

Уилямс ще смени Сарджънт още за “Монца”?

Според запознати изборът на Ваулс ще падне между Шумахер и Лоусън. При Шумахер обаче има една пречка, а именно ангажиментите му към Алпин в Световния шампионат за издръжливост (WEC). До края на сезона в WEC остава три старта в Остин, Япония и Бахрейн, като и трите съвпадат със състезанията от Формула 1 в Италия, Азербайджан и Бразилия.

Надпреварата в Остин е този уикенд, което означава, че Ваулс ще трябва да реши дали да разчита на Шумахер на „Монца“ днес или утре, преди германецът да отпътува за Съединените щати. Самият Шумахер, който е резерва на Мерцедес, вече сподели, че негов приоритет ще бъде възможност да се върне във Формула 1.

При Лоусън няма такива допълнително усложнения, а от Ред Бул вече заявиха, че са готови да отдаде новозеландеца под наем до края на сезона. Това ще бъде полезно както за „Биковете“, така и за самия пилот, който през тази година почти не е сядал в болид, а очакванията са догодина той да бъде титуляр или в Рейсинг Булс, или в Ред Бул. „Биковете“ пък ще получат по-голям шанс да оценят възможностите на Лоусън в реална ситуация.

В Ред Бул са готови да заемат Лоусън на Уилямс

Какъвто и да е изборът на Ваулс то всеобщото мнение е, че той ще бъде в полза на Уилямс, тъй като каквото и да си говорим Сарджънт разочарова изключително много и постоянните му грешки костват много скъпо на отбора.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти