Ямал: Стана страхотен гол, радвам се за отбора

Отборът на Барселона спечели с 2:1 срещу тима на Атлетик Билбао в първото си домакинство за сезона в Ла Лига. Първото попадение за каталунците отбеляза Ламин Ямал, като голът бе истински шедьовър на 17-годишния младеж, който продължава да лети и след края на Евро 2024, на което направи фурор.

Две от две за вдъхновената Барселона на Флик, Левандовски не спира да бележи

“Видях много малко пространство. Видях Нико да тича срещу мен много бързо и стрелях. Стана страхотен гол и се радвам за представянето на отбора. Всеки път, когато получа топка, мисля как да напредвам и да вкарвам или да създавам голове. С баща ми се обзаложихме колко голове и асистенции мога да направя този сезон. Нека видим дали ще съм прав”, каза Ямал.

Талантът на вицешампионите говори и за цялостното представяне на отбор, като той смята, че трите точки са дошли напълно заслужено.

“Първият домакински мач е много важен, добре е да започнеш с победа и сме много щастливи. Ние бяхме добри от самото начало. Бяхме много по-добри от Атлетик. Те вкараха от дузпа, но не създадоха, нито едно чисто положение”, добави Ямал.

Играчът на Барселона направи коментар и за футболиста на съперника Нико Уилямс, който каталунците искаха да привлекат по време на настоящия летен трансферен прозорец.

“Нико и аз сме близки приятели. Поговорихме си на терена”, сподели Ямал.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти