Катастрофа на Сарджънт провали третата тренировка

Тежка катастрофа на Логан Сарджънт 15 минути след началото на третата свободна тренировка за Гран При на Нидерландия на практика провали сесията за пилотите и отборите във Формула 1. Сесията започна при слаб дъжд, който спря, след което отново заваля, а пилотите караха с гумите интермедия.

10 минути след началото на сесията третата си катастрофа от началото на уикенда направи Нико Хюлкенберг с Хаас, този път на завой №11, но се прибра на собствен ход в бокса.

5 минути по-късно Сарджънт се удари тежко в завой №4, като преди това стъпи в тревата на излизането от завой №3 и при удара в предпазната стена след завъртането в двигателния отсек на колата му избухна пожар. Американецът излезе невредим от кокпита, но почти сигурно ще пропусне квалификацията днес, тъй като в Уилямс ще трябва да му сглобят нов автомобил за състезанието утре.

Три отбора с шанс за победата на “Зандвоорт”

Към този момент начело на класирането беше Фернандо Алонсо с Астън Мартин с 1.21,461 минути за обиколка, следван от Оскар Пиастри с Макларън, на 0,389 секунди и от Ланс Строл с другия Астън Мартин - на 0,480 секунди. Само 10 пилоти успяха да запишат обиколка с време за първите 15 минути, като без резултат до този момент бяха Макс Верстапен, Серхио Перес и Люис Хамилтън.

И Дениъл Рикардо е отказал на Ауди?

3 минути преди края на сесията колите получиха разрешение да се върнат на пистата, тъй като ремонтните екипи успяха да възстановят предпазната стена, част от която беше съборена от Сарджънт.

Пилотите получиха възможност да една обиколка с летящ старт, като най-бърз се оказа Пиер Гасли с Алпин - 1.20,311 минути на доста по-сухата писта, следван от Кевин Магнусен с Хаас, който остана на 0,139 секунди от него, а трети се нареди Валтери Ботас със Заубер, на 0,844 секунди от французина. Световният шампион Макс Верстапен остана 17-и, а Перес не успя да запише обиколка за време.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти