И Дениъл Рикардо е отказал на Ауди?

Бъдещето на Дениъл Рикардо във Формула 1 не е особено сигурно, особено като се има предвид представянето му този сезон и признанията на доктор Хелмут Марко от вчера, че Лиам Лоусън ще е титуляр догодина. Но австралиецът на няколко пъти заяви, че иска да остане в световния шампионат като част от семейството на Ред Бул и не се интересува от възможности да кара за други отбори.

Което се е оказало лоша новина за Ауди и проекта на германската компания за Формула 1. Ауди купи опашкаря Заубер, който ще превърне заводски тим на германците за 2026, но дотогава трябва да преодолее изоставането си, вече под ръководството на Матиа Биното.

Мерцедес срещу Макларън във втората тренировка

За сезон 2025 Заубер има само един потвърден пилот - Нико Хюлкенберг, който идва от Хаас, а търсенето на негов съотборник не върви особено успешно - Карлос Сайнц отказа на тима и сега се смята, че това е направил и Рикардо.

Представители на Верстапен са преговаряли с Мерцедес през лятото

“Успях да стигне дотук и от Ред Бул ми дадоха шанс да се върна - обясни австралиецът на “Зандвоорт” вчера. - Така че не искам да се отказвам от това и да гледам към други отбори.”

Макс: Просто е, твърде сме бавни

Все още няма яснота към кого ще се насочи Заубер/Ауди за следващия сезон, въпреки че и двамата настоящи пилоти на тима Валтери Ботас и Гуаню Джоу имат желание да останат и догодина.

Хорнър обясни какво е искал да каже доктор Марко за Лоусън

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти