Хаас не може да си тръгне от “Зандвоорт”, ако не плати 12 милиона евро

Тимът от Формула 1 Хаас не може да си тръгне от “Зандвоорт”, ако не плати на бившия си спонсор Уралкалий, който спечели арбитражното дело за анулирания договор между двете страни след началото на войната на Русия срещу Украйна през 2022 година. От Хаас анулираха договора, на Уралкалий и Никита Мазепин, но не върнаха парите, получени от руснаците, а арбитражен съд в Швейцария тази година реши, че тези 12 милиона евро трябва да бъдат върнати на руската компания.

От Уралкалий поискаха от съд в Нидерландия да уважи решението на швейцарския арбитражен съд и да запорира болидите, оборудването и моторхоума на Хаас. От тима вече обявиха, че не оспорват задължението си към руската компания и планират да започнат изплащането на тези 12 милиона евро, но явно моментът, в който трябва да стане това е най-важен.

Бивш спонсор на Хаас се опитва да прибере болидите на тима

В свое изявление днес руската компанията заяви, че очаква плащане от страна на Хаас, за да бъде приключена ситуацията. Ако това не стане, след финала на състезанието в неделя, камионите на тима няма да могат да потеглят за “Монца”, тъй като имуществото на тима е запорирано и отборът може да пропусне Гран При на Италия другата седмица.

Макс: Просто е, твърде сме бавни

“От тима имаха време да изпълнят решението, но постоянно се криеха. Сега топката е в тяхното поле и те трябва да намерят решение”, заявиха от Уралкалий.

Представители на Верстапен са преговаряли с Мерцедес през лятото

Шефът на Хаас Аяо Комацу потвърди днес, че очаква плащането на тези 12 милиона евро плюс лихвите, да стане факт преди края на седмицата.

Мерцедес срещу Макларън във втората тренировка

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти