Хорнър обясни какво е искал да каже доктор Марко за Лоусън

Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър поясни какво е искал да каже съветникът на тима доктор Хелмут Марко, който обяви, че Лиам Лоусън догодина ще кара една от колите на Ред Бул. Марко обаче уточни, че не знае дали Лиам ще е пилот на Ред Бул или на RB. Това доведе до редица спекулации днес на “Зандвоорт”, като се смята, че Серхио Перес или Дениъл Рикардо ще загубят мястото си в световния шампионат за сезон 2025.

“Попитах Марко за това и той каза, че Лоусън догодина ще кара във Формула 1 - заяви Хорнър пред Sky F1. - Можем да го дадем под наем на друг отбор. Нищо не е фиксирано. Ако не използваме опцията си по договора на Лиам, той ще е свободен агент за 2025. Имаме определен срок в неговия договор, в който трябва да се вземат тези решения. Хелмут ми потвърди, че не е казал в коя кола ще е Лиам, а само, че догодина ще кара във Формула 1.”

Доктор Марко потвърди, че Лоусън ще е титуляр догодина

Хорнър отново използва възможността да защити избора си да задържи Серхио Перес поне до края на сезона, въпреки че мексиканецът започна втората половина на сезона така, както завърши първата - далеч от челото и с трудности да стигне до класиране в топ 10.

Волф потвърди Антонели в Мерцедес

“Ние разполагаме с двамата най-добри пилоти, ако смятахме, че има по-добро решение, щяхме да сме променили нещо - обясни Хорнър. - Смятаме, че можем да защитим титлата си. Миналата година нашите пилоти завършиха първи и втори, преди това бяха първи и трети, спечелихме и през 2021. Много бързо заклеймихте Серхио. Ние правим всичко възможно, за да му дадем възможност да си върне добрата форма.”

Представители на Верстапен са преговаряли с Мерцедес през лятото
Официално: Джак Дуън ще е титуляр за Алпин

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти