Представители на Верстапен са преговаряли с Мерцедес през лятото

Шефът на Мерцедес Тото Волф днес осигури поне две силни новини - първо потвърди, че Андреа Кими Антонели ще кара за тима догодина и също така обясни, че бившите световни шампиони са преговаряли с мениджмънта на Макс Верстапен за трансфер за сезон 2025.

Волф уточни, че е вярвал, че има “възможност” да привлече Макс в хода на летните преговори. По-рано тази година битката за власт в Ред Бул и секс скандала на Кристиан Хорнър влошиха изключително много атмосферата в тима и някои от най-важните фигури потърсиха изход, включително и най-успешния дизайнер в историята на Формула 1 Ейдриън Нюи. 

Макс има договор с Ред Бул до края на 2028, но имаше моменти, в които дори шефът му Кристиан Хорнър не можеше да потвърди, че световният шампион ще остане в отбора. След това обаче стана ясно, че доктор Хелмут Марко остава в Ред Бул и с това положението на Макс също се закрепи.

Сега Тото потвърди, че е преговарял с бащата на Макс - Йос, както и с мениджъра на световния шампион Раймонд Вермюлен. В крайна сметка обаче двете страни не са се разбрали и тогава се появи информацията, че Макс със сигурност няма да кара за Мерцедес догодина.

Волф потвърди Антонели в Мерцедес

“През цялата година мислех, че има възможност да привлечем Макс, шансовете ни не бяха нулеви - обясни Волф. - В Ред Бул обстановката остава неспокойна, не само заради представянето на тима на пистата, но и заради междуличностните проблеми, които са известни на всички. Цял живот съм се разбирал добре с Йос, може би защото двамата си приличаме. Затова и смятах, че вратата към Макс не е затворена. Какъв беше шансът? Може би 10 към 1 или 9 към 1. Не исках да се предавам, но през лятото стигнахме до извода, че не трябва да чакаме нещо да се случи, за да вземем решение за 2025 и затова оставаме в различни лагери.”

Мерцедес срещу Макларън във втората тренировка

Волф допълни, че преговорите с мениджмънта на Макс са били “открити и директни” и също така даде да се разбере, че няма нищо против медиите да продължат да спекулират с това, че Верстапен в крайна сметка може да се озове в Мерцедес, макар и не през 2025.

Норис стартира с първо време на “Зандвоорт”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти