Силен вятър плаши пилотите на „Зандвоорт”

Прогнозата за времето днес не носи добри новини за пилотите от Формула 1, които ще карат в първите две свободни тренировки за Гран При на Нидерландия на пистата „Зандвоорт”.

На пистата и около нея се очакват много силни ветрове, чиято скорост може да достигне 80 километра в час, а местните власти предупредиха жителите, че е желателно за избягват спортуване на открито заради високия риск от силни ветрове и проблемите, които те могат да създадат.

Леклер: Имаше моменти, в които мразех Сайнц

„Със силния вятър е по-трудно, отколкото изглежда отвън – обясни вчера пилотът на Макларън Ландо Норис. – Дори когато вятърът е 20-25 километра в час, това се отразява на поведението на колата, дори когато е 10 километра в час и се усеща разликата. Но когато стане 40, 50, 60, 70, 80 километра час, никога не ми се е случвало.”

Верстапен няма да кара още 200 състезания във Формула 1

Британецът обаче беше категоричен какво е стане, ако автомобил от Формула 1 попадне в порив на вятъра със скорост 80 км/ч на „Зандвоорт”, където зоните за сигурност са със символични размери.

„Това може да е много опасно, примерно завой №7, където скоростта е сериозна и вятър с 80 км/ч направо ти отнема контрола над колата, нищо не можеш да направиш. Или отиваш в зоната за сигурност, или в стената, не знам какво да очаквам.”

В Мерцедес повишават Боно, не отива във Ферари

Днес се очакват и превалявания на трасето, като Шарл Леклер прогнозира, че ако времето е толкова лошо, колкото се очаква, то феновете няма да видят много екшън на пистата. За събота и неделя обаче се очаква поне утихване на вятъра.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти