Реакциите в Германия след отказването на Нойер: “Велик”, “Най-добрият”, “Завинаги шампион и легенда”

Отказването на легендарния вратар на Германия Мануел Нойер от националния отбор логично е най-коментираната тема сред футболните хора в страната. Видеото на 38-годишния страж, с което той обяви края на кариерата си за Бундестима, предизвика мигновени реакции и послания в социалните мрежи.

Легендата Нойер обяви, че приключва славната си кариера в националния отбор

Тони Кроос, който се отказа от футбола след Евро 2024: "Най-добрият на всички времена! Това е! Обожавах да играя с теб".

Бившият съотборник на Нойер в Байерн и в националния отбор Матс Хумелс написа: “Най-добрият вратар, който съм виждал”.

Мигновена бе реакцията и на селекционера на Германия Юлиан Нагелсман: “Въпреки че разбирам решението на Ману и мотивите му, напускането му е голяма загуба - както в спортен, така и в човешки план. Ману оформи вратарството както никой друг в историята на футбола. Със спасяванията си, стила си, изграждането на играта и харизмата си той беше нещо повече от страж за националния отбор в продължение на почти десетилетие и половина. Неговите способности бяха решаващ фактор в идеята за това как искаме да играем футбол. Ману беше и е страхотен спортист и голям, добър човек. Често и с удоволствие търсех разговори с него и се радвам, че мога да продължа да го правя и занапред. Ману ще ни липсва в националния отбор”.

Младият съотборник на Нойер в Байерн и Бундестима Джамал Мусиала: “Най-добрият вратар на всички времена! 🐐 Благодаря ти за всичко в националния отбор. За мен беше чест 🙏🇩🇪”.

Любопитна бе и реакцията на конкурента на Нойер на вратата на Германия и на практика сигурен негов наследник като титуляр - Марк-Андре тер Стеген. “Поздравления за Мануел Нойер и кариерата му в националния отбор. Завинаги световен шампион и легенда на германския футбол”.

Бившият нападател на Германия  и сегашен член на Надзорния съвет на Байерн Карл-Хайнц Румениге пък каза: "Мануел Нойер вече сътвори история с блестящата си кариера в националния отбор. По мое мнение той е най-великият вратар, който германският футбол някога е създавал. Той промени вратарската игра и я издигна на ново ниво, постави стандарти и се погрижи вратарите по цял свят да подражават на неговия стил. Привличането през 2011 г. беше един от най-добрите трансфери, които Байерн някога е правил. От гледна точка на Мануел решението да се съсредоточи изключително върху Байерн е решително и правилно - и той ще направи всичко възможно, за да гарантира, че предстоящият сезон ще бъде по-успешен от предишния”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти