Аталанта уреди италиански национал от Торино

От Аталанта са постигнали договорка с Торино за привличането на десния бек Раул Беланова, съобщава Фабрицио Романо. Става въпрос за трансферна сума от 20 млн. евро плюс бонуси. Николо Скира добавя, че договорът на играча ще бъде до 2029 година при заплата от 1,7 млн. евро на сезон.

Бразилски защитник обърква плановете на Аталанта

Първоначално намерението на Аталанта беше да се подсили на тази позиция с Уесли от Фламенго за 16+4 млн. евро. От бразилския гранд обаче се забавиха с придвижването на трансфера и затова бергамаските се ориентираха към Беланова. 24-годишният бранител беше взет от “биковете” през миналото лято, когато те платиха 7 млн. евро на Каляри. През сезон 2023/24 той впечатли с изявите си, записвайки 39 мача с 1 гол и 7 асистенции във всички турнири. Така футболистът беше повикан в националния отбор на Италия, за който изигра два мача през тази година, макар и да не взе участие в нито един от двубоите на “адзурите” на Евро 2024. За него това ще бъде втори период в Аталанта, след наема си от Бордо през 2020 година.

Междувременно, Торино намери заместник на Беланова и това е Маркус Педерсен, който ще пристигне от Фейенорд. Сделката за 24-годишния играч е за преотстъпване за 1 млн. евро и задължителна опция за закупуване в размер на 3,5 млн. евро. Така договорът на норвежкия национал с “биковете” ще бъде за 3+1 години.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти