Аталанта взе полузащитник, който беше свързван с топ отборите в Серия "А"

От Аталанта обявиха своето седмо ново попълнение за това лято, след като подписаха с халфа Лазар Самарджич, който пристига от Удинезе. Сделката е оформена като първоначален наем със задължителна опция за закупуване при изпълнението на определени условия. Общата стойност на сделката е около 25 млн. евро, а договорът на 22-годишния играч при постоянно негово привличане ще бъде до лятото на 2029-а.

Самарджич прекара три сезона в Удинезе, за който записа 98 мача с 13 попадения и 10 асистенции. Той е роден и е израснал в Берлин, но играе за националния тим на Сърбия, за който има 11 срещи и 1 голов пас. В миналото той беше свързван с водещите отбори в Серия "А" Интер, Ювентус, Милан и Наполи, като преди година халфът дори беше пред преминаване в състава на “нерадзурите”, но трансферът му пропадна в последния момент по негова вина.

Междувременно, Аталанта е близо до привличането на осми нов футболист, като става въпрос за 20-годишния десен бек Уесли, за когото клубът ще плати на Фламенго 16+4 млн. евро.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти