Брентфорд и Кристъл Палас дадоха старт на сезона си с атрактивен сблъсък

Брентфорд постигна успех с 2:1 над Кристъл Палас в лондонското дерби между двата тима от откриващия първи кръг в Премиър лийг за сезон 2024/25. Двата тима изиграха много атрактивен двубой, в който феновете видяха три попадения и още два отменени гола на сметката на гостите. Точни за “пчеличките” бяха Брайън Мбемо (29’) и Йоан Уиса (76’), а между тях автогол си отбеляза Итън Пинок (57’).

Футболистите на Кристъл Палас започнаха много силно двубоя и в рамките на първите 25 минути пропуснаха няколко добри ситуации да поведат в резултата. В 27-ата минута те видяха как тяхно попадение бе отменено поради нарушение. Тогава обаче противно на логиката домакините осъществиха хубава и бърза атака, която бе завършена от Мбемо, който изведе своя тим напред. Това сякаш обърка възпитаниците на Оливър Гласнер и до края на полувремето играчите на Брентфорд имаха още няколко добри ситуации за втори гол.

Тони остана извън групата на Брентфорд, предстои му трансфер

Гостите излязоха мобилизирани след почивката и в крайна сметка стигнаха до изравняването малко преди изтичането на час игра, когато Пинок, който бе поставен под натиск, в крайна сметка прати топката в собствената си мрежа. Почти веднага след изпълнението на начален удар топката отново се озова в мрежата на Марк Флекен, но за втори път играчите на Палас видяха как техен гол бе отменен, този път поради засада. Домакините от Брентфорд все пак стигнаха до успеха в мача в 76-ата минута не без помощта и на шанса, когато няколко рикошета и отбивания в крайна сметка не попречеиха на Йоан Уйса да се разпише за крайното 2:1. По този начин момчетата на Томас Франк спазиха традицията и за четвърта поредна година след изкачването си в Премиър лийг да не гибят откриващия си двубой на старта на сезона.

Още от Футбол свят

Виж всички