Хорхе Мартин: Малко е разочароващо

Хорхе Мартин заяви, че не е доволен с второто си място в Гран При на Австрия, тъй като се е надявал на нещо повече от старта на „Ред Бул Ринг“.

Мартинатора потегли от полпозишъна и запази първата позиция в първия завой. Още в началото на втория тур обаче той я загуби от Франческо Баная, след което пробва една атака срещу италианеца в края на обиколката, но тя беше неуспешна.

Силни първи километри изковаха седмата победа на Баная през сезона

Пилотът на Прамак Дукати се опита да остане със своя съперник в битката за титлата, но постепенно изостана и накрая завърши на 3.2 секунди зад него. Така след първите 11 кръга за годината той изостава с 5 точки от него в битката за световната титла, а до края на сезона остават още девет състезателни уикенда.

Баная отвори малък аванс пред Мартин с победата си в Австрия

„Няма извинения. Подобрихме малко старта, но като цяло беше малко разочароващо. Опитах се да остана с Пеко и да се боря с него до края, но с наближаването на последните обиколки видях, че температура на предната ми гума е много висока. Имаше моменти от състезанието, в които бях много близо, но след това той отвори аванс от шест-седем десети и след това за мен нещата започнаха да се влошават.„В края се опитах отново да натисна, помислих си, че може би неговата гума ще е малко по-износена от моята, но видях, че съм твърде близо до лимита. Завърших втори, не е това, което очаквах днес, мисля, че можех да взема нещо повече, но остава още много до края на сезона. Да се състезавам тук в Австрия беше фантастично, надявам се да се подобря в следващото състезание“, каза Мартин.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти