Алонсо: Показахме страхотен дух, феновете ни дадоха сили

Старши треньорът на Байер (Леверкузен) - Чави Алонсо, говори след успеха на “аспирините” във финала на турнира за Суперкупата на Германия, спечелен с 6:5 след изпълнение на дузпи. Момчетата на Алонсо играеха от 37-ата минута с човек по-малко, а от 63-тата нататък изоставаха с 1:2, като изравнителният гол падна две минути преди края на редовното време.

"Аспирините" триумфираха след пореден късен гол и изпълнение на дузпи за историческа Суперкупа на Германия!

“Да играем така през последните 15 минути с десет играчи срещу Щутгарт и да изравним беше невероятно. Показахме страхотен дух, феновете ни дадоха сили”, каза Алонсо.

Чаби спечели повече трофеи с Леверкузен, отколкото клубът имаше в историята си преди него

Наставникът на “аспирините” каза добри думи и за съперника от Щутгарт.

“Наистина ми хареса как игра Щутгарт. Знаем как играе Щутгарт, със силни натиск и преса. Очакваме с нетърпение битките в Бундеслигата”, добави Алонсо.

След това треньорът на шампионите говори и за впечатленията си от състоянието на отбора след първия официален мач за сезон 202/2025.

“Някои играчи все още се нуждаят от още тренировъчно време. Други тренират пълноценно от шест седмици. Имаме широк състав и успяхме да вкараме силни играчи от пейката. За мен е добре, че имам възможността да избирам между много футболисти”, каза Алонсо.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти