Волф ще лекува стари рани с Антонели

Според водещия коментатор на F1TV Алекс Джейкс ръководителя на отбора на Мерцедес Тото Волф е решен да даде шанс на Андреа Кими Антонели да дебютира във Формула 1 със „Сребърните стрели“ догодина, за да не изпуска още един голям талант.

Преди десет години Волф имаше възможността да привлече в лагера на Мерцедес Макс Верстапен. Тогава обаче нидерландецът избра Ред Бул, тъй като „Биковете“ му гарантираха титулярно място във Формула 1 още през 2015 година, нещо, което Волф нямаше как да обещае.

Как разговор с Волф е помогнал на Антонели за първата му победа във Формула 2

Според Джейкс сега Волф няма да позволи още един талант да му се изплъзне и ще избере Антонели за заместник на отиващия във Ферари Люис Хамилтън. Очаква се привличането на Антонели в Мерцедес да бъде обявено по време на Гран При на Италия на „Монца“ в края на този и началото на следващия месец.

В Мерцедес вече са избрали кой да замени Люис Хамилтън

„Един човек, който е сигурен в ранното промотиране на Антонели във Формула 1 е Волф. Австриецът вярва в младия италианец не само като пилот, но и като отмъстител. Волф беше наранен, когато изпусна Макс през 2014, беше надхитрен от Ред Бул и всеки път, когато нидерландецът спечели, това му се припомня. Гледайки как Макс спечели 51 победи от март 2021 насам желанието на Волф да не позволява друг талант да му се изплъзне е станало само по-силно“, написа Джейкс за официалния сайт на Формула 1.„Историята ни показва, че отборите ще се възползват от всяко колебание. Ландо Норис е част от програмата на Макларън от 2018 насам, но пак получава непрестанни предложения от Ред Бул. Мениджърите на Оскар Пиастри не оцениха високо планата на Алпин той да прекара две години в Уилямс и предложението на Макларън за титулярно място доведе до промяната.„Готовността на Волф да промотира Антонели премахва всякакви такива възможности. За да го подготвят Мерцедес създадоха доста интензивна тестова програма за италианеца, подобно на Пиастри през 2022. Първо с колата от 2021 на „Ред Бул Ринг“, след което с модерна граунд ефект кола на „Каталуния“, „Имола“ и последно на „Спа“ след последното състезание“, добави Джейкс.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти