Успешен старт за българите в рали „Барум”

Успешно начало на рали „Барум”, 6-и кръг от Европейския рали шампионат, записаха трите български екипажа в надпреварата, които снощи стартираха с суперспециалния етап по улиците на град Злин.

Александър Томов и Димитър Спасов (Рено Клио Rally3) постигнаха 4-о време в своя клас ERC3 в първата отсечка и имат много добър шанс за добро класиране, тъй като през втората половина на сезона в Европейския шампионат са само асфалтови състезания, в които Томов е по-силен.

Три български екипажа ще стартират в рали “Барум”

„Това е първи старт на Алекс в рали „Барум” и основната ни задача е да стигнем успешно финала, както и да се борим за максимално добро класиране – заяви за Sportal.bg бащата на Александър Стоян Томов. – Надявам се, че ще можем да се борим с по-опитните екипажи за добро класиране.”

Своя старт №15 в рали „Барум” записа вчера трикратната европейска шампионка при дамите Екатерина Стратиева (навигатор Георги Аврамов, Опел Корса Rally4).

Екатерина Стратиева коментира дебюта си в рали “Рома Капитале”

„След десетия ми старт тук ме направиха почетен гражданин на Злин и ми подариха ключа от града, сега се шегувахме, че за 15-я ми старт тук ще ми донесат врата, а като стартирам за 20-и път от кметството може да ми подарят малък апартамент в града”, разказа пред смях Катето пред сайта на ERC.

Стратиева и Аврамов записаха 4-о време в своя клас ERC4 в почти 10-километровата отсечка, която се кара изцяло на фарове снощи в Злин и също са сред претендентите за добро класиране в популярния клас.

Третият български екипаж в състезанието – Любен Каменов и Валентин Будинов (Пежо 208 R2) започнаха състезанието с 40 секунди наказание заради закъснение от 4 минути на часова контрола, в първата отсечка записаха 4-о време в своя клас RC4 II.

Днес е най-тежкият ден от програмата на рали „Барум” – 8 отсечки с дължина над 102 километра, като най-дълга е „Бунч” – 18,04 км, която също като останалите днешни етапи се кара два пъти.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти