Ожие потвърди, че ще кара до края на сезона и ще се бори за титла №9 в WRC

Осемкратният световен рали шампион Себастиен Ожие потвърди в интервю за германското издание Motorsport Aktuell, че ще се бори за своята девета титла в Световния рали шампионат (WRC) през 2024 година.

Ожие започна сезона с ограничена програма и пропусна две от първите три ралита. След това той записа две поредни победи в Хърватия и Португалия, а в Сардиния изпусна първото място в самия край заради спукана гума. Той трябваше да пропусна рали „Полша“ заради инцидента по време на опознаването на етапите, който го остави в болницата за една вечер, след което записа едно второ място в Латвия и още една победа във Финландия.

Така четири кръга преди края на сезона той заема второто място във временното класиране, на 27 точки зад лидера Тиери Нювил. Ожие вече беше потвърден за рали „Акрополис“ следващия месец, а в своето интервю той разкри, че към програмата му са били добавени още „Чили“ и „Централна Европа“, които оригинално не са били в нея. Последния старт за годината ще бъде в Япония, където Ожие така или иначе щеше да стартира, тъй като това е домашната надпревара за Тойота.

Себ Ожие ще кара в Гърция, продължава битката за титла №9 в WRC

„Оригинално „Чили“ и „Централна Европа“ не бяха в моя списък. Предвид ситуацията в конструкторския шампионат и пилотския шампионат обаче е ясно, че аз ще участвам в оставащите четири кръга от WRC и отново ще се боря за титлата.„Не се интересувам много от цифрите, статистиката и рекордите. Имам други приоритети. Ще карам докато това ми доставя удоволствие и все още мога да съм конкурентен. Искам да бъде ясен в едно нещо, никога повече няма да участвам в пълен сезон. След този доста интензивен сезон, догодина може да карам още по-малко“, каза Ожие.

Снимки: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти