Маркес коментира прогнозата на Баная за тяхното "или добро, или бедствено" партньорство

Марк Маркес коментира прогнозата, която Франческо Баная направи за тяхното бъдещо партньорство в Дукати, което според италианеца ще бъде „или добро, или бедствие“. Той направи тази прогноза между състезателните уикенди във Великобритания и Австрия пред официалния сайт на MotoGP.

Баная за партньорството с Маркес: Ще е или много добре, или бедствие

Разбира се тези думи на действащия световен първенец станаха обект на дискусия преди началото на уикенда за Гран При на Австрия. По време на вчерашната официална пресконфенренция на „Ред Бул Ринг“ Маркес заяви, че се надява отношенията му с Баная да са добри и атмосферата в гаража на Дукати да е положителна.

Босът на Дукати е готов да поеме критиките заради привличането на Маркес

„Мисля, надявам се и желая отношенията ни вътре в гаража да са добри. Смятам, че конкуренцията вътре в самия гараж повишава нивото и на двамата пилоти. Винаги е било така и винаги ще бъде. Аз мога да се уча от него, най-вече защото той е водещият пилот на Дукати.„Ще бъде ново изживяване за мен, защото в миналото, когато аз бях в Хонда и бях действащ шампион, Хорхе Лоренцо дойде, Жоан Мир дойде, и двамата бяха световни шампиони. Но ситуацията беше различна, защото аз познавах мотора по-добре. Това ще е ново изживяване, защото Пеко е отправната точка на Дукати. Той носи №1 на своя мотор, той е много бърз и аз трябва да се уча от него и от начина, по който той кара.„Разбира се аз вече разполагам с данните, но вътре в същия гараж винаги е различно. Надявам се да можем да си помагаме един на друг. Защото, ако и двамата сме силни и бързи, това ще ни помогне взаимно да си вдигаме нивото“, заяви Маркес.

Маркес с най-много падания в средата на сезона в MotoGP

След това той беше помолен да прогнозира кой измежду Баная, Хорхе Мартин и Енеа Бастианини ще стане шампион този сезон, ако той самият не успее да спечели титлата. На същия въпрос първите трима в генералното класиране не успяха да дадат отговор.

„Пеко, защото той ще ми бъде съотборник и аз предпочитам да имам действащия шампион в моя гараж“, каза Маркес.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти