Шампион в НАСКАР: Аз съм по-добър от Верстапен

Шампионът в НАСКАР Къп Сериите за 2021 година Кайл Ларсън смята, че той е по-добър цялостен пилот от трикратния световен първенец във Формула 1 Макс Верстапен.

Ларсън е известен с това, че кара в множество различни категории не само на асфалт, но и на черен път. Според мнозина той е един от най-талантливите съвременни пилоти. По-рано тази година той направи и своя дебют в едноместни формули с участието си в „Инди 500“, където той завърши 18-ти, след като стартира пети.

„В моето съзнание аз съм по-добър цялостен пилот. Няма начин Верстапен да се качи в спринт кола и да спечели в Ноксвил, няма как да спечели „Чили Боул“, няма да може да спечели Къп състезание в Бристоул.„Може би аз няма да мога да спечеля Формула 1 в Монако, но ще имам по-добър шанс да направя това, което прави той, отколкото обратното, просто заради елементите на колите. Това ми дава тази увереност, че съм по-добър от него.„Може би не в едноместни коли като Индикар и Формула 1, но това е само една дисциплина. Смятам, че ще го бия навсякъде другаде, можете да ме цитирате“, каза Ларсън пред FloRacing.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти