Фиорентина уреди Гудмундсон, а това ще задвижи още два трансфера

Фиорентина е на финалната права по привличането на крилото на Дженоа Алберт Гудмундсон. Според "Спортиталия" и "Скай Италия" сделката вече е договорена и ще бъде обявена всеки момент.

Очаква се исландецът да премине на "Артемио Франки" под наем за около 8 милиона евро, като в договора ще има задължителна клауза за откупуване на стойност 17 млн. евро, която ще се активизира при изпълнение на определени условия. Там са заложени и още 3,5 млн. евро под формата на бонуси, като така общата сума на трансфера ще бъде около 28 млн. евро.

Този транфер ще доведе до домино ефект, тъй като ще отприщи още две сделки в Серия "А". След преминаването на Гудмундсон във Фиорентина, "виолетовите" вече ще позволят на Николас Гонзалес да поеме в посока Ювентус. И тук трансферът ще е за наем с опция за откупуване за общата сума от около 30 млн. евро.

В същото време пък Дженоа бързо се очаква да привлече заместник на Гудмундсон, като това трябва да е Андреа Пинамонти от Сасуоло. Той също ще дойде при "грифоните" под наем за 2 млн. евро и опция за откупуване за още 14 млн.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти