Как разговор с Волф е помогнал на Антонели за първата му победа във Формула 2

Протежето на Мерцедес Андреа Кими Антонели разкри как един телефонен разговор с Тото Волф по-рано тази година му е помогнал да спечели първата си победа във Формула 2.

Първият успех на италианеца дойде в спринтовото състезание на пистата „Силвърстоун“, което се проведе при доста лоши метеорологични условия и дори беше спряно за кратък период с червен флаг заради проливния дъжд. Антонели обаче запази хладнокръвие и въпреки всички прекъсвания заради различни инциденти записа една доминантна победата, която впечатли Волф.

Волф: Антонели вървеше по вода в спринта на "Силвърстоун"

Самият пилот обаче разкри, че в деня преди състезанието той е провел доста дълъг телефонен разговор с шефа на Мерцедес, след разочароващата си квалификация. В нея той завърши десети, което му даде и полпозишъна за спринта.

Антонели може да дебютира още този сезон в Уилямс

„Много съм доволен от отношенията ми с Тото. В трудните моменти го моля за съвет и той винаги търси начин да ми вдъхне увереност. Ще ви дам един пример. След разочароващата квалификация на „Силвърстоун“ аз му се обадих, защото периодът беше труден за мен.„Говорихме си дълго и този разговор ми върна увереността, на следващия ден спечелих и беше много приятно да го видя под подиума. Мисля, че трудните времена те правят по-силен, от гледна точка на нагласата. „Силвърстоун“ и „Хунгароринг“ потвърдиха това“, каза Антонели.

В Мерцедес вече са избрали кой да замени Люис Хамилтън

Според източници в Италия именно той ще замени Люис Хамилтън в отбора на Мерцедес през следваща година. Най-вероятно Антонели ще бъде представен като пилот на „Сребърните стрели“ по време на домашната си Гран При на Италия на „Монца“ в края на август и началото на септември.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти