Зюле призна за психически проблеми през миналия сезон

Защитникът на Борусия (Дортмунд) Никлас Зюле заяви, че психически е имал затруднения да прави правилните неща през миналия сезон, стремейки се към най-добрата си форма през новата спортно-състезателна година. "Психически просто не успях да направя правилните неща. Не успявах да се мотивирам. Исках, но не можех", коментира Зюле в интервю за телевизия Sport1.

Футболистът имаше труден сезон, а също и физически проблеми. Заради слабата си форма, той не беше включен в състава на Германия за Европейското първенство през лятото. Никлас Зюле каза, че е имал "доста важни разговори и също е получил помощ" и изтъкна, че ще бъде в отлична форма за първия мач от сезона. Защитникът заяви, че е работил с психолог, променил е диетата си и е прекарал многобройни часове във фитнес залата.

"Влязох в лятната пауза с целта да създам нещо като нова версия на Никлас Зюле. Сега съм в психическо състояние в каквото не съм бил от дълго време. Имах вероятно най-интензивното лято в живота ми", каза бранителят. Точно затова той очаква да получи повече игрово време, въпреки голямата конкуренция в състава. "Имаме толкова много играчи. Всеки ще получи възможност за изява на терена. Конкуренцията възражда всичко и без конкуренция няма как да вървиш напред", каза още Зюле.

През миналия сезон Борусия (Дортмунд) достигна до финала в Шампионската лига, но отстъпи пред Реал Мадрид. Тимът започва участието си в турнира за Купата на Германия тази година с мач срещу Фьоникс Любек, а в Бундеслигата ще стартира с домакинство срещу Айнтрахт Франкфурт.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти