Дорна иска да въведе минимална заплата за пилотите в MotoGP

Сезон 2027 ще отбележи следващата порция сериозни промени в правилата на световния шампионат по мотоциклетизъм MotoGP. А главният изпълнителен директор на промоутъра на шампионата Камело Еспелета иска да прокара и промени, които обаче ще се окажат революционни и доста трудни.

„Пилотите искат това от нас и ние ще го направим в близко бъдеще, ще има минимална заплата в MotoGP, в момента проучваме въпроса – обясни Еспелета. – Има и още нещо, което може да прозвучи спорно, но искаме да имаме пилоти от повече националности в MotoGP. Надявам се, че ще намерим решение. Няма спор, че най-добрите пилоти трябва да карат в световния шампионат, но също така е и вярно, че ще прогресираш по-лесно ако си италианец или испанец.”

Битката за титлата в MotoGP се завърза след Гран При на Великобритания

Източници от обкръжението на Еспелета обясниха, че преговорите с отборите за постигане на някакъв праг на заплащането на пилотите са започнали успешно и е „почти сигурно”, че ще бъде намерено решение по въпроса. Що се отнася до увеличаването на националностите в MotoGP, в момента никой не се наема да прогнозира как точно ще стане това.

Бастианини: Не разбирам Дукати, те изпуснаха мен и Хорхе Мартин

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти