В Мерцедес планират „сериозни промени” по колата за догодина

Мерцедес успя да се върне в челото на Формула 1, както и да спечели победи в последните стартове, основно заради отключването на потенциала на W15 и отстраняването на проблемите, наследени от предшествениците му.

Сега от тима намекнаха, че за догодина новата кола ще получи „сериозни промени”, въпреки че 2025 ще е последният сезон, в който ще действат настоящите технически правила и повечето тимове ще заложат на еволюция на сегашните си автомобили.

В Мерцедес вече са избрали кой да замени Люис Хамилтън

„Все още не сме решили дали шасито ни ще остане същото или пък дали скоростната кутия ще остане същата – обясни Андрю Шовлин, директор по инженерните въпроси в Мерцедес. – Истината е, че не можем да променим всичко. Сега сме на етапа, в който проучваме кои промени са най-изгодни от гледна точка на тавана на бюджетите.”

От Мерцедес с предположение защо си тръгва Хамилтън

Шовлин потвърди, че и в Мерцедес ще работят по еволюцията на W15 за догодина, но също така подсказа и за бъдещите сериозни промени.

Хамилтън оцени шансовете на Норис да се бори за титлата

„Мисля, че в аеродинамично отношение колата ни ще е еволюция на тази, която използваме сега, така ще постъпят и повече отбори – коментира Шовлин. – Там обаче ще има сериозни промени, без обаче това да се отрази на архитектурата на болида и на представянето на колата в аеродинамичния тунел. Мисля, че малцина ще се решат на такива сериозни промени.”

В Италия: Нюи наистина отива в Астън Мартин

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти