Хамилтън оцени шансовете на Норис да се бори за титлата

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън оцени шансовете на своя сънародник Ландо Норис да се бори за световната титлата във Формула 1 през 2024 година.

По време на лятната пауза пилотът на Макларън изостава със 78 точки от водача във временното класиране Макс Верстапен. В последните стартове преди почивката обаче той често разполагаше с най-бързия автомобил на пистата, но не успя да максимизира неговия потенциал, а в Белгия дори загуби точки от Верстапен, въпреки че нидерландеца потегли 11-ти след наказание, а Норис пети.

Статистиката, която Ландо Норис трябва веднага да промени

„Мина време откакто аз се борех за титлата, но имаше момент, в който аз изоставах с малко над 40 точки от лидера. 70 е голямо число когато се изправяш срещу кола, която е много близо до перфектното. С изключение на състезанието, в което двигателят на Макс спря, те (Ред Бул) се представят много силно.„Не е невъзможно той да бъде настигнат, но ще е много, много голямо предизвикателство, но определено не е непостижимо. Те имат двама много силни пилоти, които се конкурират помежду си. Докато от другата страна имаме една кола, която сама печели точки, така че те определено ще могат да се възползват от това“, коментира Хамилтън.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти