Витория (Гимараеш) се доближи до плейофите, където може да срещне Ботев

Витория Гимараеш направи огромна крачка към класиране на плейофите в Лигата на конференциите. Португалците спечелиха с 3:0 гостуването си на Цюрих в първи мач от третия квалификационен кръг, а победителят от този двубой ще срещне Ботев и Жрински в следващия кръг.

Първото полувреме бе равностойно, но Витория бе по-активният тим. Домакините опитваха да затруднят съперника с дълги подавания, но защитата на португалците се справяше с тях. Гостите вдигнаха нивото след почивката и стигнаха до гол в 54-ата минута. Рикардо Мангас откри резултата, след като бе намерен на далечната греда с центриране от Кайо Сесар.

Въпреки че поведе, Витория продължи да напада. Цюрих се активизира към край и се изнесе в предни позиции да търси изравняване, но това се оказа фатално за тях. В 87-ата минута те получиха нов гол. След удар на Нелсон Оливейра топката се отклони в Мариано Гомес и се озова в мрежата. В добавеното време рожденикът Оливейра отбеляза трети гол и донесе допълнително спокойствие на гостите преди реванша.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти