Латвала: Паяри може да кара за Тойота през 2025

Сами Паяри може да се окаже сред заводските пилоти на Тойота в Световния рали шампионат през 2025 година. Това потвърди шефът на тима Яри-Мати Латвала след впечатляващия дебют на Паяри с Rally1 автомобил в домашното му рали “Финландия”, 9 кръг от Световния рали шампионат.

Този сезон Паяри се бори за световната титла в WRC2, като двамата с навигаторката му Ени Малконен спечелиха две победи, а във Финландия 22-годишният Сами записа и първата си етапна победа в WRC - при второто минаване на класиката “Рухимаки”. На финала Паяри и Малконен завършиха на 4-о място в генералното класиране.

Ожие още не е сигурен, че иска да се бори за титлата

“Двамата се справиха страхотно. Стартът им беше труден, още от първата отсечка и в началото, когато се удари във втория етап, нещата не бяха много обнадеждаващи - обясни Латвала. - Но след това той се представи много силно и постигна фантастични времена по етапите. Сами е много силен психически, което е много добре. Мисля, че той показа потенциала си да е Rally1 пилот. В момента фокусът му е във WRC2, защото той там се бори за световната титла и все още има шанс.”

Ожие с победа в рали „Финландия” и шанс за титлата

От Тойота все още не са обявили пилотите си за догодина, въпреки че световният шампион Кале Рованпера тази година преподписа с отбора.

Сами Паяри ще кара с Тойота в WRC2

“Дали Сами е вариант за Тойота за догодина? Да, разбира се, трябва да обсъдим ситуацията му”, обясни Латвала.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти